Охоронці кордону долучаються до донорства крові

НАЗАД
22 лютого 2022 09:57

На Буковині впродовж двох днів, 21-22 лютого, 50 військовослужбовців Чернівецького прикордонного загону долучатимуться до благодійної акції донорства, аби поповнити банк крові.

 «Наші військовослужбовці добре усвідомлюють важливість донорства. Сьогодні ми маємо можливість допомогти хворим людям, а можливо вже завтра донорська кров знадобиться нам. Закликаємо всіх небайдужих долучатися до здачі крові та не залишатися осторонь», - зазначив начальник служби охорони здоров’я Чернівецького загону майор медичної служби Олександр Яковчук..

Крім того, до благородної справи з поповнення банку крові, за домовленістю керівництва Західного регіонального управління та Львівського обласного центру служби крові, долучились прикордонники Львівщини. Протягом трьох днів донорами стали майже 60 прикордонників – представники Західного регіонального управління (м. Львів), Військово-медичного клінічного центру (м. Львів), а також Кінологічного навчального центру (м. Великі Мости). Варто зазначити, що за кілька тижнів до здачі крові планує долучитися персонал Львівського прикордонного загону та вищезгаданого Західного регіонального управління.

 «Донорство – це дуже важлива справа. Донорська кров застосовується для надання невідкладної медичної допомоги, хворим та пораненим. Її використовують при невідкладних хірургічних втручаннях, інших критичних ситуаціях. Крім того, за потреби, кров наших бійців буде спрямована на лікування членів родин військовослужбовців, а також діток з онкологічними захворюваннями», - зазначив керівник Військово-медичного клінічного центру Богдан Литвин.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси